ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. великомъчениче Димитрие, моли Бога за нас!

26 октомври 2016 18:00, Доростолска митрополия
Димитровден

Вчера, когато Православната църква отпразнува паметта на св. великомъченик Димитър Солунски, в с. Калипетрово, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий бе посрещнат от жителите на селото и протосингела на епархията ст. ик. Добри Чаков и духовници от епархията, както и гости и от Румъния и Молдова в храма, в Калипетрово.

С благословението на митрополит Амвросий начеването на св. Литургия бе дадено от председателя на храма. Множество народ се бе стекъл в храма, за да участва молитвено в богослужбата.

Молитвено участие взеха също и кметът на селцето и зам. кметът на гр. Силистра, г-жа Денка Михайлова, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на гр. Силистра г-н Юлиян Найденов.

След светата Литургия бе извършен водосвет за здраве, като всички бяха поръсени и получиха иконка за благословение от своя архипастир.

 

Текст и снимки:архим. Емилиан

 

 

Снимки

Св.вмчк.Димитрие моли Бога о насДоростолски митрополит АмвросийСв.вмчк.Димитрие моли Бога о насСв.вмчк.Димитрие моли Бога о насСв.вмчк.Димитрие моли Бога о насДимитровденДимитровденДоростолски митрополит АмвросийСв.вмчк.Димитрие моли Бога о насСв. Димитър Солунскиснимка за спомен
« предишна новинаследваща новина »