ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в село Дойренци по повод Димитровден

26 октомври 2016 18:42, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в село Дойренци по повод Димитровден

За първи път след основното си обновление храмът в село Дойренци, Ловчанска духовна околия, празнува своя храмов празник в деня, когато цялата наша Църква богослужебно почита паметта на св. вмчк Димитрий Мироточивй.

По този повод Ловчанският митрополит Гавриил дойде в селото, за да отслужи света Литургия. С него съслужително участваха ставроф. ик. Вениамин Павлов и свещ. Валентин Хитов.

След службата владиката припомни житието на св. вмчк Димитрий и каза, че през 1185 година светията е дал вдъхновение и своята небесна помощ на поробения от византийците български народ, за да отвоюва своята свобода и по този начин св. вмчк Димитрий е пряко свързан с българската история.

Митрополит Гавриил поздрави вярващите и на всички раздаде иконки.

 

 

Снимки

Архиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод ДимитровденАрхиерейска служба в село Дойренци по повод Димитровден
« предишна новинаследваща новина »