ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 19 на „Църковен вестник”

28 октомври 2016 16:41, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 19 на „Църковен вестник”

В новия 19 брой на официоза на Българската православна църква, може да прочетете за тържественото отбелязване на личния празник на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който на 15 октомври навърши 71 години. Троянският манастир, където Светейшият патриарх е приел монашески постриг, стана център на духовното тържество.

В „Църковен вестник”, може да се запознаете и по-подробно с патронния празник на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. По решение на Св. Синод Ловчанският митрополит Гавриил възглави празничната Литургия в духовната школа.

В рубриката за поклоннически пътувания ще се запознаете с продължението от брой 17 за поклонническото пътуване до манастира на св. Гавриил Лесновски. От Волоколамския митрополит Иларион пък ще се запознаете с радостта на монасите и за техния живот отдаден на Христа.

В броя е отбелязана и кръглата годишнина от кончината на Пловдивския митрополит Арсений, който се преставя при Бога през 2006 г. „Помня думите му, когато с моята съпруга отидохме при него, месец преди дяконското ми ръкоположение. Беше началото на март, но все още студено, затова и голямата печка в приемната бе запалена. Седнахме близо до нея и дядо Арсений ни каза: „Обичайте Църквата и й служете с ревност. Тя никога няма да ви остави. И хората няма да ви оставят, ако видят, че сте честни и им служите с любов!” На изпращане ни каза още нещо, което в действителност повтаряше постоянно, и което се старая никога да не забравям, а именно: „Църквата не ни е бащиния””, казва в текста си прот. Емил Паралингов.

И не на последно място в броя може да се запознаете с това как църковната ни община в Атина отбеляза празника на св. Йоан Рилски.

Това и още интересни неща за вярата и православната духовност може да прочетете в брой 19 на „Църковен вестник”.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2016 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »