ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

XII събор на хоровете от крайдунавските страни в Силистра

30 октомври 2016 20:12, Доростолска митрополия
XII събор

С благословението на Доростолския митрополит Амвросий бе изпълнен концерт в катедралния храм "Св. св. Апостоли Петър и Павел", а след това и в запазената крепост "Меджиди табия" в Силистра, където завърши XII събор на хоровете от крайдунавските страни.

Гост на събора бе известният български музикант с добруджански родови корени Теодосий Спасов, който получи грамота от Силистренската община по случай Деня на народните будители. Наградата се дава от 2013 година на съвременници "със съществен принос за запазване и предаване на културно-историческото, творческото и музикалното наследство и с принос за духовното развитие на Добруджанския край". Съборът бе открит снощи с авторска песен на Теодосий Спасов в изпълнение на хор "Седянка" и автора.

Дванадесетият събор на хоровете от крайдунавските страни се проведе под девиза: "Дунав - река на приятелството и песента". Участваха хорове от България и съседна Румъния.

Организатори на събора са Силистренската община, Българският хоров съюз, силистренското читалище "Доростол 1870" и силистренският хор "Седянка".

 

 

Снимки

XII събор XII събор XII събор XII събор XII събор XII събор на хоровете  от крайдунавските страни в Силистра
« предишна новинаследваща новина »