ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Задушница в Бачковската обител

05 ноември 2016 13:13, Бачковска света обител
Задушница в Бачковската обител

Днес, 05.11.2016г., в главната манастирска църква бе отслужена панихида за блаженопочиналите първоиерарси на БПЦ, екзархите Антим, Иосиф, Стефан, патриарсите Кирил и Максим, за преминалите в отвъдните селения архиереи, клирици и монаси на православната ни църква, за всички починали наши близки и паднали на поле брани, благодарение на чиито трудове, старания и посветени нам любов и жертва сега добруваме ние. Панихидата отслужи пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Якав в съслужение с игумена на обителта, архим.Симон и братството на Бачковския манастир.

В кратко слово след заупокойната служба, епископ Яков изтъкна значението на приемствеността на поколенията, всяко от които е дало своя дан в израстването на следващото и заслужило нашата благодарност, а също така ролята и силата на молитвеното застъпничество на починалите наши близки пред Божия престол за нас, грешните, и на нашата молитва и поменуване на праотците за упокоението им и опрощение на проявени някога слабости човешки.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Задушница в Бачковската обителЗадушница в Бачковската обителЗадушница в Бачковската обителЗадушница в Бачковската обителЗадушница в Бачковската обителЗадушница в Бачковската обител
« предишна новинаследваща новина »