ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 20 на „Църковен вестник”

05 ноември 2016 20:19, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 20 на „Църковен вестник”

Уважаеми читатели, на разположение е новият 20 брой на официоза на Българската православна църква. В него може да прочетете подробно за посещението на светите мощи на св. Лука Симферополски, които пристигнаха у нас на 21 октомври. Светинята бе донесена от Богородския епископ Антоний, викарий на Руския патриарх Кирил.

Освен за радостното събитие и преклонението пред светинята в новия брой може да се запознаете по-дълбоко с живота на дивния "хирург в расо", както някога са наричали св. Лука. В броя е акцентирано и на проведената наскоро тристранна среща за поклоннически туризъм, която е първа по рода си. Срещата се състоя в Синодната палата на 21 октомври, като в нея участие взеха Неврокопският митрополит Серафим, Богордския епископ Антоний и зам. министърът на туризма Ирена Георгиева.

В рубриката "Вяра и медицина", може да прочетете повече за сърцето, като орган на висшето познание. Текст написан лично от св. Лука в неговата книга "О духе, душе и теле".

В броя може да прочетете и продължението от брой 19 за поклонническото пътуване до манастира на св. Гавриил Лесновски.

Това и още интересни неща за вярата и православната духовност може да прочетете в брой 19 на „Църковен вестник”.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2016 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »