ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Жителите на с. Копиловци отбелязаха храмовия празник на своята църква - Архангеловден

08 ноември 2016 17:28, Видинска митрополия
Жителите на с. Копиловци отбелязаха храмовия празник на своята църква - Архангеловден

На 8 ноември с тържествена света Литургия оглавена с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп бе отбелязан храмовият празник на енорийския храм „Св. Архангел Михаил“ в с. Копиловци, Берковска духовна околия.

В празничното богослужение взе участие архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, и архимандрит Пимен, председател на празнуващия храм в с. Копиловци.

Изпълненият с народ храм бе огласен от псалмопенията на вярващи християнки, които с чисто сърце и вяра водеха сърцата на вярващите към Бога.

Преди светата Литургия епископ Поликарп поднесе като дар и поощрение в духовното служение на Негово Високопреподобие архимандрит Пимен нагръден кръст. Кръстът му бе поднесен от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

След светата Литургия епископ Поликарп благослови присъстващите и, поздравявайки ги от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, им пожела много здраве, радост, сили и търпение, за да свидетелствуват както и досега истината Христова и да бъдат енория за пример във Видинска епархия. Той припомни, че животът им трябва да бъде наистина съобразен с примера на небесните безплътни сили, които са изпълнители на Божията воля, покорни на Бога и закрилници на човеците. Така и те на свой ред да са изпълнители на Божията воля, да бъдат покорни на Божия благ промисъл, както и да закрилят всеки в нужда свой ближен и чрез това да покажат, че са едно голямо християнско семейство.

След светата Литургия на вярващите бе раздадена книга с духовно съдържание, за благословение и молитвен спомен. Бе направен празничен водосвет, както и осветен корбан за здраве, благословение и духовни сили на вярващите християни.

За всички след тържеството бе предвиден и даден обяд, където в единство, мир и любов вярващите изразиха своята радост от празника.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2fzLYmH

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: Иван Тупаров

 

 

« предишна новинаследваща новина »