ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архангеловден в Ловчанска епархия

08 ноември 2016 18:50, Ловчанска митрополия
Архангеловден в Ловчанска епархия

Не са един или два храмовете в богохранимата Ловчанска епархия, които са посветени на небесния архистратиг архангел Михаил.

Още в понеделник вечерта Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил отпъува от престолния на епархията град за Етрополе. Там владиката бе посрещнат от голямо множество народ, които бяха дошли да се черкуват и да получат благословение от своя архипастир. Митрополит Гавриил отслужи празничната вечерня, с него в службата участваха ставроф. ик. Огнян Георгиев и прот. Христо Нинов.

На следващия ден, на самия празник, Ловчанският митрополит пристигна в едно от духовните огнища на епархията – Чекотинския манастир, който също е посветен на св. архангел Михаил. В светата обител по благословението и духовното наставничество на Негово Високопреосвещенство се спазва строг монашески устав, подобен на светогорския. Тук във възстановената средновековна манастирска църква владиката отслужи света Литургия, в съслужение с него участва игуменът на манастира свещеномонах Михаил (Диловски).

След службата митрополит Гавриил припомни чудеса, извършени от св. архангел Михаил, и поздрави вярващите с празника.

 

 

Снимки

Архангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархияАрхангеловден в Ловчанска епархия
« предишна новинаследваща новина »