ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Престави се в Господа свещеник Петър Петров

09 ноември 2016 16:31, Пловдивска митрополия
Представи се в Господа свещеник Петър Петров

Последованието на свещеническото опело бе извършено на 8 ноември в храм „Св.Георги” в село Чалъкови, община Раковски, с благословението на Пловдивския митрополит Николай от викарния епископ Арсений заедно със ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия и митрополитския протодякон Илиян Александров.

Множество признателни енорияши, духовни чада на новопреставилия се отец Петър, бяха дошли, за да изпратят по пътя на вечността своя многообичан пастир и наставник във вярата.

Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений се обърна към многобройното опечалено събрание и определи кончината на енорийския свещеник като загуба на епархийската ни Църква, загуба на скъп съработник на Божията нива.

Свещеник Петър Петров е роден на 21 юни 1959г.

Ръкоположен е за дякон на 19 октомври 1998г.в храм „Св.Иван Рилски” в град Пловдив и през същата година на 26 октомври е ръкоположен за свещеник от приснопаметния пловдивски митрополит Арсений.

Назначен е в храм ”Св.Георги” за председател на църковното настоятелство и за енорийски свещеник.

До последния си дъх служеше ревностно като грижовен пастир за енорията си в този храм.

„Нашият скъп покойник имаше страх Господен, изпълняваше Неговите заповеди. Голяма утеха за нас и за вас и за всички, е че неговата хвала със спомена за неговата доброта ще пребъдва вечно”- каза в своето искрено и прочуствено слово владиката.

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!”

 

 

« предишна новинаследваща новина »