ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С тържествена света Литургия бе отбелязан денят на св. Мина и рожденият ден на митрополит Дометиан

11 ноември 2016 12:01, Видинска митрополия
С тържествена света Литургия бе отбелязан денят на св. Мина и рождения ден на митрополит Дометиан

На 11 ноември, в деня на отбелязване паметта на св. Мина, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан навършва 84 години от своето рождение. На този ден той отбелязва и 29 години от избора и утвърждаването му на Видинския епархийски престол.

Двойният празник на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе отбелязан с тържествена света Литургия в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин.

Светата Литургия отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, архимандрит Евтимий и иконом Методий.

След светата Литургия бе отслужен молебен за здравето и благоденствието на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

След богослужението, слово по повод празника на св. Мина, който особено се почита от благочестивите християни и в чест на видинския митрополит Дометиан, произнесе Белоградчишкият епископ Поликарп.

За вярващите християни бе приготвена скромна почерпка за здравето на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2eIVJfN

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »