ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"Чудесата на свети Лука днес" ще бъде представена в четвъртък, 17 ноември, в Ботевград

16 ноември 2016 15:26, Ловчанска митрополия
Новата книга за св. Лука Войно-Ясенецки (Симферополски)

Новата книга на Ловчанска епархия "Бърз помощник - Чудесата на свети Лука днес" ще бъде представена в четвъртък, 17 ноември 2016 г., от 17,00 ч. в зала "Орханиец" на Историческия музей Ботевград. (Още за изданието вижте в: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=217889)

Ловчанският митрополит Гавриил ще бъде гост на културната вечер и ще разкаже подробности около новото издание на епархията, което е забележително по своето съдържание, защото помества над 80 съвременни свидетелства за поразителни случаи на изцеления и чудесна намеса на светеца в живота на мнозина гърци и руснаци. Светият лекар и чудотворец Лука Войно-Ясенецки е един от най-обичаните светци-лечители в целия православен свят, а случаите на чудесни изцеления, станали по неговите молитви, биха запълнили многотомно издание.

Събитието в Ботевград е първата инициатива от редица мероприятия, посветени на празника на града, който се чества на 29 ноември. Освен книгата с чудесата на свети Лука, като част от културната вечер ще бъде представена и книгата "Лето Господне", която съдържа 1200 поетични творби от свещеник Димитър Попниколов Петканов. Заслугата тези стихове да бъдат събрани и отпечатани в сборник е на неговия внук, носещ същото име.

Заедно с представянето на двете книги ще бъде показана и презентация за историята и настоящето на храм "Свето Възнесение Господне" - Ботевград, изготвена от историческия музей със съдействието на архиерейския наместник свещеноик. Борис Петров.

Напомняме, че книгата "Бърз помощник - Чудесата на свети Лука днес" може да бъде закупена или поръчана онлайн на адрес: redaktori@predanie.bg или на тел. 0888 286 937. За църковните книжарници и настоятелства има търговска отстъпка.

Източник: predanie.bg

 

 

Снимки

Новата книга за св. Лука Войно-Ясенецки (Симферополски)Новата книга за св. Лука Войно-Ясенецки (Симферополски)
« предишна новинаследваща новина »