ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"Чудесата на свети Лука днес" ще бъде представена в четвъртък, 17 ноември, в Ботевград

16 ноември 2016 15:26, Ловчанска митрополия
Новата книга за св. Лука Войно-Ясенецки (Симферополски)

Новата книга на Ловчанска епархия "Бърз помощник - Чудесата на свети Лука днес" ще бъде представена в четвъртък, 17 ноември 2016 г., от 17,00 ч. в зала "Орханиец" на Историческия музей Ботевград. (Още за изданието вижте в: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=217889)

Ловчанският митрополит Гавриил ще бъде гост на културната вечер и ще разкаже подробности около новото издание на епархията, което е забележително по своето съдържание, защото помества над 80 съвременни свидетелства за поразителни случаи на изцеления и чудесна намеса на светеца в живота на мнозина гърци и руснаци. Светият лекар и чудотворец Лука Войно-Ясенецки е един от най-обичаните светци-лечители в целия православен свят, а случаите на чудесни изцеления, станали по неговите молитви, биха запълнили многотомно издание.

Събитието в Ботевград е първата инициатива от редица мероприятия, посветени на празника на града, който се чества на 29 ноември. Освен книгата с чудесата на свети Лука, като част от културната вечер ще бъде представена и книгата "Лето Господне", която съдържа 1200 поетични творби от свещеник Димитър Попниколов Петканов. Заслугата тези стихове да бъдат събрани и отпечатани в сборник е на неговия внук, носещ същото име.

Заедно с представянето на двете книги ще бъде показана и презентация за историята и настоящето на храм "Свето Възнесение Господне" - Ботевград, изготвена от историческия музей със съдействието на архиерейския наместник свещеноик. Борис Петров.

Напомняме, че книгата "Бърз помощник - Чудесата на свети Лука днес" може да бъде закупена или поръчана онлайн на адрес: redaktori@predanie.bg или на тел. 0888 286 937. За църковните книжарници и настоятелства има търговска отстъпка.

Източник: predanie.bg

 

 

Снимки

Новата книга за св. Лука Войно-Ясенецки (Симферополски)Новата книга за св. Лука Войно-Ясенецки (Симферополски)
« предишна новинаследваща новина »