ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 19 ноември 2016 г. стартира църковното радиопредаване "Срещи с Православието"

18 ноември 2016 13:35, Софийска митрополия
Свещ. Методий Корчев - водещ на "Срещи с Православието"

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 19 ноември 2016 г. стартира църковното катехизаторско радиопредаване "Срещи с Православието".

За него ефира си дарява софийското радио "Зорана", което популяризира българската музика и излъчва на честота 87.6 MHz в района на град София.

Предаването "Срещи с Православието" ще е двучасово и ще се излъчва:

- всяка събота от 18,00-20,00 ч.

- всяка неделя от 10,00-12,00 ч. (повторение).

Водещ на предаването е отец Методий Корчев, свещеник в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47).

Продължавайки православната духовно-просветна мисия, завещана от светите Кирил и Методий - св. братя-покровители на храма, всяка събота о. Методий ще запознава разнообразната аудитория с основите на православната вяра, с православния мироглед и православния начин на живот. За най-широк кръг слушатели о. Методий достъпно ще благовести за Христа и Неговата Църква. Във всяко предаване ще има историческа част, както и радиопоклонничество. С ежеседмична проповед за предстоящия голям църковен празник или за предстоящата неделя о. Методий ще приобщава слушателите към Евангелските ценности и към дълбокото значение на Господските, Богородичните, ангелските и светийските празници. В предаването ще звучи и православна църковна музика, а също така ще бъдат представяни православни книги и издания.

Първото излъчване на радиопредаването "Срещи с Православието" е посветено на Рождественския пост и в него гостува ставр. ик. Ангел Ангелов - протосингел на Софийска св. митрополия и предстоятел на древния столичен храм "Св. София Премъдрост Божия". Водещият на предаването о. Методий Корчев е подготвил за слушателите още и проповед за предстоящия празник на християнското семейство и християнската младеж Въведение Богородично (отбелязван от Православната Църква на 21 ноември).

Първото предаване "Срещи с Православието" - 19 ноември 2016 г. от 18,00 ч.

Радио "Зорана", уебсайт - http://zorana.bg Радиочестота 87.6 MHz

Текст и снимка: Десислава Панайотова
« предишна новинаследваща новина »