ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Всенощно бдение ще се отслужи в столичния храм "Св. Кирил и Методий", кв. "Красно село"

18 ноември 2016 16:23, Софийска митрополия
Столичния храм "Свети Кирил и Методий", кв. "Красно село"

На 18 ноември от 20,00 часа в столичния храм "Св. Кирил и Методий", кв. "Красно село" ще започне всенощно бдение, което ще бъде отслужено по светогорска традиция.

В 18.00 ч. иконата на Божията майка нар. "Всецарица", която е копие на Ватопедската чудотворна икона "Св. Богородица Всецарица" и постоянно пребивава в Църногорския манастир "Св. безсребърници Козма и Дамян", ще бъде посрещната тържествено на кръстовището на булевардите "Братя Бъкстон" и "Тодор Каблешков. Оттам с лития ще бъде пренесена в храм "Св. Св. Кирил и Методий", който се намира на ул. "Царица Елеонора". След литията ще бъде отслужен акатист, след което от 20.00 ч. ще започне седемчасово всенощно бдение.

Иконата "св. Богородица - Всецарица" ще бъде оставена в храма в продължение на три дни. През това време храмът ще бъде отворен денонощно и ще се извършват богослужения и молитвени последования. Чудотворната икона ще остане в храма до 21 ноември, когато Църквата празнува "Въведение Богородично" и Деня на християнското семейство и младеж.

 

 

« предишна новинаследваща новина »