ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

От Белоградчик започнаха тържествата за Въведение Богородично

19 ноември 2016 17:12, Видинска митрополия
От Белоградчик започнаха тържествата за Въведение Богородично

С голяма тържественост на 18 ноември в салона на Младежки дом, гр. Белоградчик, бе дадено началото на програмата на тържествата по отбелязване на големия християнски празник Въведение Богородично.

Гост на празника за Въведение Богородично в Белоградчик бе Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, както и архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия, духовници и граждани на гр. Белоградчик.

В началото на програмата гостите бяха приветствани от кмета на община Белоградчик Борис Николов, който подчерта грижите, които общинското ръководство полага за развитието на децата на града. Последва богата тематична културна програма, в която взеха участие децата на Белоградчик.

Преди програмата на празника, беседа за вярата и Божията благодат поднесе богословът Красимир Кръстев от гр. Вършец.

В края на празника Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп поднесе приветствие към гостите на празника от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и изказа благодарности към организаторите и участниците в програмата и благослови жителите на града.

Той призова, по молитвите на светото семейство – Йоаким и Анна и под покрова на Света Богородица, Бог да дава на всички здраве, дългоденствие, преуспяване във всяко начинание, както и да пазят вярата, духовността, църковния живот и да го предават на идните поколения.

Той подчерта, че съвременното семейство е подложено на изпитание и мъчение, но с общи усилия и единство, той припомни, че имаме ли настроението, че всички сме едно голямо християнско семейство, ще превъзмогнем всяко затруднение, изкушение и разделение.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2fczySQ

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »