ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено бе осветен новият храм на с. Ясен

21 ноември 2016 14:25, Видинска митрополия
Тържествено бе осветен новият храм на с. Ясен

На 20 ноември 2016 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, бе извършено освещаването на новия храм на с. Ясен.

Чина на освещението на новия храм извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, архимандрит Самуил и свещеник Ваньо, енорийски свещеник на с. Ясен.

Новоизграденият храм е посветен на Успението на Божията Майка света Богородица и е изграден със спомоществувателството на много вярващи дарители от селото, региона, страната и чужбина, както и с подкрепата на Дирекция "Вероизповедания“ към МС на Р България.

В освещаването на храма и светата Литургия молитвено участие взе и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, който след богослужението поздрави присъстващите християни и благодари на всички дарители, дали своята лепта за изграждането на храма.

В светия Престол на новия храм бяха вградени свети мощи от Баташките новомъченици.

След светата Литургия, поздрав и приветствие отправи и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

Гости на тържеството бяха г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на Област Видин, г-н Георги Стоенелов, кмет на Община Ново село, г-н Огнян Стоянов, кмет на с. Ясен, както и много дарители и спомоществуватели за изграждането на храма.

На всички вярващи християни бе раздадена иконичка за спомен и благословение.

Пред новоосветения храм бе направено и кратко моление за здраве и благоденствие на живущите в с. Ясен, бе осветено коливо и приношения, както и бяха отправени поздравления към мирното население от официалните лица.

За всички присъстващи на празника бе даден празничен обяд, където отново всички се поздравиха с новата духовна придобивка.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2gantN5

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: монах Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »