ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено бе осветен новият храм на с. Ясен

21 ноември 2016 14:25, Видинска митрополия
Тържествено бе осветен новият храм на с. Ясен

На 20 ноември 2016 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, бе извършено освещаването на новия храм на с. Ясен.

Чина на освещението на новия храм извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, архимандрит Самуил и свещеник Ваньо, енорийски свещеник на с. Ясен.

Новоизграденият храм е посветен на Успението на Божията Майка света Богородица и е изграден със спомоществувателството на много вярващи дарители от селото, региона, страната и чужбина, както и с подкрепата на Дирекция "Вероизповедания“ към МС на Р България.

В освещаването на храма и светата Литургия молитвено участие взе и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, който след богослужението поздрави присъстващите християни и благодари на всички дарители, дали своята лепта за изграждането на храма.

В светия Престол на новия храм бяха вградени свети мощи от Баташките новомъченици.

След светата Литургия, поздрав и приветствие отправи и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

Гости на тържеството бяха г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на Област Видин, г-н Георги Стоенелов, кмет на Община Ново село, г-н Огнян Стоянов, кмет на с. Ясен, както и много дарители и спомоществуватели за изграждането на храма.

На всички вярващи християни бе раздадена иконичка за спомен и благословение.

Пред новоосветения храм бе направено и кратко моление за здраве и благоденствие на живущите в с. Ясен, бе осветено коливо и приношения, както и бяха отправени поздравления към мирното население от официалните лица.

За всички присъстващи на празника бе даден празничен обяд, където отново всички се поздравиха с новата духовна придобивка.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2gantN5

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: монах Вартоломей
« предишна новинаследваща новина »