ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Гигинския манастир „Св. Козма и Дамян"

02 май 2010 20:28, Софийска митрополия
Икона на св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян поставена на входа на храма

Днес министър-председателят Бойко Борисов присъства на традиционния народен събор край Гигинския манастир „Св. Козма и Дамян", Трънска духовна околия. В светата обител от няколко години се реализират възстановителни и строителни дейности, които правителството подпомага чрез финансови средства.

Премиерът обеща с помощта на правителството възстановяването на Гигинския манастир да приключи до края на ноември т. г. Досега държавата е отпуснала 470 000 лв.

Г-н Бойко Борисов получи като дар от манастирското братство Евангелие, с пожелание да управлява мъдро и справедливо. Министър-председателят получи още диптих с икони на св. Богородица и Господ Иисус Христос, както и икона на небесните закрилници на манастира светците лечители Козма и Дамян.

Текст и снимки: Атанас Димитров

 

 

Снимки

Гигински манастир (Черногорски манастир) "Св. Козма и Дамян"Аязмото на манастираНовоизгражданият параклис в Гигинската света обителГигинска света обител "Св. Козма и Дамян"Гигинска света обител "Св. Козма и Дамян"Гигинска света обител "Св. Козма и Дамян"Клепалото на манастираСвещичка за телесно здраве и душевно спасениеСвещичка за телесно здраве и душевно спасениеВодосвет при фиалата на манастираЙеромонах Никанор и о. Константин Стойчев от БрезникВ молитва...Кадилницата...Водосветът...В молитва...Водосвет при фиалата на манастира Четене на св. ЕвангелиеВодосвет при фиалата на манастира Водосвет при фиалата на манастира Водосвет при фиалата на манастира Поръсване на вярващите със светена вода за здравеПоръсване на вярващите със светена вода за здравеАрхим. Евгений, игумен на Гигинската света обителАрхим. Евгений, игумен на Гигинската света обителМайчини сълзи от щастие (баба Вида, майка на архим. Евгений)В очакване на министър-председателя Бойко БорисовИгуменът посреща министър-председателя Бойко БорисовПосрещане на министър-председателя Бойко Борисов в Гигинската св. обителПосрещане на министър-председателя Бойко Борисов в Гигинската св. обителСилен медиен интересПоказване на сътвореното в манастираПремиерът Бойко Борисов в Гигинската св. обител Премиерът Бойко Борисов е очарован от старинния храмМанастирът е изпълнен с множество народПремиерът Бойко Борисов в Гигинската св. обител Премиерът Бойко Борисов в Гигинската св. обител Поръсване на премиера Бойко Борисов със светена вода за здравеПоръсване на премиера Бойко Борисов със светена вода за здравеПремиерът Бойко БорисовМинистърът без портфейл Божидар ДимитровПремиерът Бойко Борисов в Гигинската св. обител Множеството изпълнило манастираПриветствени думи от сцената на събораПодаръци за премиера Бойко БорисовПоглед от сцената на събораНародните певци Любка Рондова и Илия Луков Народно веселиеИзпращане на премиера Бойко Борисов
« предишна новинаследваща новина »