ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Въведение Богородично тържествено бе отбелязан в старопрестолния Видин

21 ноември 2016 16:00, Видинска митрополия
Празникът Въведение Богородично тържествено бе отбелязан в старопрестолния Видин

Празникът Въведение Богородично, който се отбелязва като Ден на християнското семейство и православната младеж, тържествено бе отбелязан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин.

Светата Литургия с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит, в съслужение с храмовото духовенство.

В края на тържественото богослужение проповед за празника произнесе епископ Поликарп, председател на храма. Той подчерта значението и смисъла на празника, както и примера, който трябва да черпят съвременните семейства от живота на светото семейство на Света Богородица – Йоаким и Анна.

В храма, за да поздравят вярващите християни, празнична програма за Въведение Богородично и деня на християнското семейство изнесоха деца от ЦДГ „Арабела“, гр. Видин. След програмата, епископ Поликарп поздрави децата и им пожела да пазят вярата, да бъдат послушни и да възрастват като едни достойни личности. Всяко дете получи за благословение книжка.

След божествената Евхаристия епископ Поликарп благослови вярващите християни, изпълнили в множество храма, и пожела Божието благословение в пълнота да пребъдва над тях, милата ни епархия и родната ни Църква.

За повече снимки посетете: http://vidinskamitropoliya.com/

+++

Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан взе молитвено участие в светата Литургия, отслужена от архимандрит Самуил в митрополитски храм „Св. Николай Чудотворец“, гр. Видин.

Митрополит Дометиан благослови вярващите християни и им пожела много здраве, радост и преуспяване във всяко добро и полезно дело, както и призова всички да живеят така, щото да изграждат истински, здрави и изпълнени с вяра, надежда и любов семейства. Да учат и възпитават децата си в Православната вяра и да ги водят по-често в храма, по примера на родителите на Божията Майка, Света Богородица.

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »