ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в кв. "Овча купел"

02 май 2010 23:00, Софийска митрополия
Храмов празник в кв. "Овча купел"

На 2 май в столичния храм „Св. цар Борис – Покръстител”, кв. "Овча купел", с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим бе отслужена архиерейска св. Литургия.

Този храм се явява единствен за София, който носи името на св. цар Борис Покръстител /има само параклис посветен на благоверния цар в сградата на Св. Синод и св. Престол в негова чест в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”/.

Св. богослужба бе оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с викарния епископ в нея взеха участие архимандрит Григорий - протосингел на Софийска митрополия, йеромонах Нектарий, свещеник Димитър Кабуров - предстоятел на храма, и дякон Любомир Стоянов. Храмът е построен по инициатива на Община “Овча купел” и с доброволните дарения на боголюбиви християни.

В края на св. Литургия еп. Йоан поздрави енориашите с храмовия празник, изказа радостта си, че този нов храм се е превърнал в духовен център за миряните от кв. “Овча купел” и пожела по молитвите на блажения св. цар Борис, който стои пред престола на Всевишния, Бог да дарява на народа ни мъдрост и сила, а на нас, които се молим – спасение на душите ни.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Здравко Радин и презвитера Нонка Кабурова

 

 

Снимки

Храм "Св. цар Борис- Покръстител", кв. "Овча купел"Посрещане на еп. ЙоанХрам "Св. цар Борис- Покръстител", кв. "Овча купел"Посрещане на еп. ЙоанХрамов празник в кв. "Овча купел"Храм "Св. цар Борис- Покръстител", кв. "Овча купел"Храмов празник в кв. Овча купелХрамов празник в кв. Овча купелХрамов празник в кв. Овча купелПо време на четенето на Символа на вяратаХрамов празник в кв. Овча купелХрамов празник в кв. Овча купелХрамовата иконаЦелувателна икона на св. БогородицаХрам "Св. цар Борис- Покръстител", кв. Овча купелВ двора на храма
« предишна новинаследваща новина »