ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечер посветена на Въведение Богородично се проведе в НЧ „Цвят-1870“, гр. Видин

21 ноември 2016 20:15, Видинска митрополия
Вечер посветена на Въведение Богородично се проведе в НЧ „Цвят-1870“, гр. Видин

На 21 ноември в салона на НЧ „Цвят-1870“, се състоя духовна вечер по случай празника Въведение Богородично, който от 1929 г. в България се отбелязва и като Ден на християнското семейство и на учащата се православна младеж.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан вечерта бе организирана от Видинска света митрополия и Народно читалище „Цвят – 1870”.

Духовната вечер, посветена на Въведение Богородично и християнското семейство започна с музикални изпълнения на деца от школата по пиано към читалището и продължи с кратка беседа, поздравление и благословение към присъстващите от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит. Беседа за традициите на този ден в бита на българина от този край поднесе г-жа Десислава Божидарова, етнограф при Регионален исторически музей Видин.

Момичета от екипа на Литературен клуб „Иван Деспотов“, гр. Видин, поднесоха рецитал, посветен на семейството и майката.

Задушевната вечер завърши с благопожелания за здраве, радост и духовни сили, които да сплотяват нашия народ и го умъдряват по пътя към духовното му усъвършенстване.

Епископ Поликарп подари на читалището икона с лика на света Богородица, както и книги с духовно съдържание за спомен и благословение.

Водещ на вечерта бе г-жа Диана Сиракова, основател и ръководител на Литературен клуб „Иван Деспотов“, гр. Видин.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2gbiPjN

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: Георги Милошевски

 

 

« предишна новинаследваща новина »