ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща за Въведение Богородично се състоя в чипровското училище „Петър Парчевич“

23 ноември 2016 18:28, Видинска митрополия
Среща за Въведение Богородично се състоя в чипровското училище „Петър Парчевич“

На 22 ноември във връзка с отбелязването на празника Въведение Богородично, който се отбелязва и като ден на християнското семейство и учащата се православна младеж, в ОУ „Петър Парчевич“, гр. Чипровци, се проведе среща с ученици, посветена на Богородичния празник и семейството.

С благословението на Негово Високопреосвещенство, за да уважи учителите и учениците, на срещата присъства Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп заедно с архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, йеромонах Спиридон, игумен на Чипровския манастир, свещеник Захари Зарков и монах Лазар от Чипровската обител.

Епископ Поликарп бе посрещнат в училището от директора на учебното заведение, след което присъства на празнична програма, която изнесоха ученици посветена на семейния празник Въведение Богородично.

След програмата, епископ Поликарп запозна децата с историята на Въведение Богородично и като обобщение от всичко изречено, ги призова да имат силна вяра, доверие помежду си, да се обичат и да изпълняват своите обещания, така както са направили родителите на Света Богородица, Йоаким и Анна.

На всички деца епископ Поликарп подари книжки, и иконички за спомен, благословение и духовно поощрение.

След това, епископ Поликарп и придружаващите го духовници посетиха ръкоделната на училището, където учениците се учат да тъчът прочутите чипровски килими и да съхраняват тази традиция, която е гордост и чест за Чипровци и неговите жители.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2g3uezn

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: архимандрит Исаак

 

 

« предишна новинаследваща новина »