ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов протосингел на Неврокопска епархия

24 ноември 2016 01:16, Неврокопска митрополия
архим. Епифаний

На 20 ноември (неделя), накрая на празничното богослужение в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев (Неврокоп), Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим представи новия протосингел на Неврокопска епархия.

На тази длъжност е назначен архимандрит Епифаний Илиев Михайлов. Той ще заеме мястото на наскоро починалия архимандрит Лукилиан Дамянов (1923-2016). Архим. Епифаний е избран от Епархийския съвет на Неврокопска св. митрополия и утвърден от Св. Синод на БПЦ.

Новият протосингел на Неврокопска епархия архимандрит Епифаний Михайлов е роден на 6 април 1975 г. в гр. София. Завършил е Богословския факултет СУ "Св. Климент Охридски". Приема монашески постриг на 1 юни 2002 г. в Хаджидимовския манастир ”Св. Вмчк. Георги” от приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. На 25 ноември 2004 г. е ръкоположен за йеродякон, а скоро след това – за йеромонах. Възведен е в архимандритско достойнство на 01.07.2007 г.

Изпълнява различни послушания и длъжности в епархията. Духовник с авторитет, добре познат в църковните среди, със солиден административен опит, участва активно в образователните и просветни дейности на Неврокопска св. митрополия.

Протосингелът е помощник на митрополита в управлението на епархията и се намира под негово пряко и непосредствено ръководство, замества го при негово отсъствие според изричните му указания. (Устав на БПЦ, чл. 97, т. 3)

© Неврокопска св. митрополия

 

 

« предишна новинаследваща новина »