ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник и архиерейска служба в село Църквище

24 ноември 2016 18:41, Ловчанска митрополия
Храмов празник и архиерейска служба в село Църквище

Света великомъченица Екатерина е покровителка на с. Църквище, Пирдопска духовна околия. Храмът в селото носи нейното име и дава повод на местните жители за духовна радост и празнуване.

По тази причина и Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил рано сутринта на 24 ноември отпътува от престолния на епархията град Ловеч, за да се присъедини към радостта на своите епархиоти и да им преподаде архипастирското си благословение за празника.

Владиката отслужи св. Литургия в съслужение с прот. Антоний Марчев, който е председател на храма.

Митрополит Гавриил припомни многодостойното житие на св. вмчца Екатерина и призова вярващите към подражание в благочестието и духовната ревност, показани ни от празнуваната светица.

По традиция след службата бе даден от настоятелството постен корбан, на който присъстваха голяма част от жителите на селото.

 

 

Снимки

Храмов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село ЦърквищеХрамов празник и архиерейска служба в село Църквище
« предишна новинаследваща новина »