ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент Охридски

24 ноември 2016 21:56, Българска Патриаршия
Тържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент Охридски

От 18 часа тази вечер започнаха тържествата по повод изпълването на 1100 г. от успението на св. Климент Охридски. В 17 часа в Синодната палата бе посрещната честната глава на св. Климент Охридски, носена от митрополита на Верия, Науса и Кампания Пантелеймон.

Малко по-късно с литино шествие от Синодната палата до Храм-паметника, бяха занесени честните мощи, на които лично се поклони и Българският патриарх Неофит. Мощите бяха внесени в храма, където стотици им се поклониха.

В богослужението се включиха десетки столични свещеници, монаси и игумени на манастири от Софийска епархия.

Утре от 9,30 часа ще започне тържествената св. Литургия, която ще бъде възглавена от Българския патриарх Неофит. Мощите на св. Климент ще останат в храма и утре до 18 часа, за да може повече православни християни да се поклонят пред бащата на азбуката и вдъхновител на хиляди души - св. Климент Охридски.

От 19 часа утре пък ще се състои и празничен хоров концерт на църковна музика, зала „България“.

Текст: Ангел Карадаков
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Тържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент ОхридскиТържествено бдение в Храм-паметника "Св. Александър Невски" по повод 1100 г. от Успението на св. Климент Охридски
« предишна новинаследваща новина »