ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в Пловдив

25 ноември 2016 17:55, Пловдивска митрополия
Празникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в Пловдив

На 25 ноември, когато светата Христова Църква чества паметта на свети Климент архиепископ Охридски Чудотворец, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, възглави архиерейската света Литургия в храма, посветен на великия Божи угодник в квартал ”Хр.Смирненски” - град Пловдив.

В съслужение с владиката участие взеха: духовните надзорници при Пловдивска митрополия ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев и свещеноиконом Деян Стоенчев, протойерей Рашко Рашков - председател на храм „Св.Климент Охридски”, храмовото духовенство, митрополитският протодякон Илиян Александров, дякон Ангел Ангелов и свещеници от града.

Песнопенията бяха изпълнени антифонно от митрополитския хор ”Св.ап.Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев и гости от Гърция с диригент проф.Йоанис Папахронис.

На богослужението присъстваха кметът на район „Западен” Димитър Колев и богомолци дошли, за да почетат многообичания български светец и да се поклонят пред светите му мощи, които се съхраняват в храма.

В края на светата Литургия Знеполският епископ Арсений подари икона с образа на св.Климент Охридски на кмета на пловдивския район „Западен” в знак на признателност.

Владиката преподаде архипастирския благослов на правоправещия архиерей на Пловдивска епархия митрополит Николай и поздрави присъстващите с храмовия празник.

Многолетствие провъзгласи митрополитският протодякон Илиян Александров.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1197-25112016g-sv-kliment-arhiep-ohridski-arhiereiska-sveta-liturgiya-v-hram-sv-kliment-ohridski-kv-hristo-smirnenski-grad-plovdiv.html

 

 

Снимки

Празникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в ПловдивПразникът на св.Климент архиепископ Охридски Чудотворец в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »