ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бе положен основен камък за храм-параклис в с. Полетковци

26 ноември 2016 13:23, Видинска митрополия
Честит и благословен рожден ден! За много години!

На 26 ноември с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, в с. Полетковци, Кулска духовна околия, бе положен основен камък за изграждането на храм-параклис. Храмът ще бъде посветен на Възнесение Господне.

Основният камък за изграждането на храм в селото, постави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който извърши и водоосвещение за здравето и благословението на жителите на с. Полетковци.

След тържествената молитва, Негово Преосвещенство епископ Поликарп благослови присъстващите християни и призовавайки над тях Божието благословение по молитвите на св. Климент Охридски, под чийто омофор, отбелязвайки 1100 години от неговото успение и тържества, Българската църква се намира, Бог да им дава здраве, радост и сили, за да изградят храм, който да им бъде като духовно пристанище и обнова за живот вечен и изграждане като достойни и предани чеда на Бога и Църквата.

Епископ Поликарп поздрави жителите на с. Полетковци и от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

Благодарност към епископ Поликарп, затова, че положи основния камък за построяването на храма, отправи Негово Високопреподобие архимандрит Гервасий, духовен надзорник на Кулска духовна околия.

Всички присъстващи бяха поръсени за здраве, както и получиха иконичка за благословение и спомен.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2fjLmElо

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »