ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 4. 12. 2016 г. Епархийският избор на кандидати за нов Старозагорски митрополит ще бъде излъчван на живо

02 декември 2016 13:49, Българска Патриаршия
Старозагорска св. митрополия

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, наместник на овакантения Старозагорски епархийски престол, съобщава:

--------------

Във връзка с предстоящия в престолния град Стара Загора епархийски избор за нов Старозагорски митрополит на 4 декември 2016 г. провеждането на избора ще бъде предавано на живо в Интернет.

Изборът може да бъде проследен на адрес

https://semi.bg/starozagorska_mitropoliya

в реално време.

От Берлин предстоящият епархийски избор ще бъде коментиран на живо от г-н Христо Беров, юрист и епархийски съветник на Западно- и Средноевропейска епархия.

---------------

На своето заседание от 2 ноември 2016 г. Светият Синод на БПЦ-БП (прот. № 19) на основание чл. 85, ал. 1 от Устава на БПЦ-БП определи следната листа на кандидати за митрополитски избор:

Месемврийски Иаков,

Велички Сионий,

Драговитийски Даниил,

Траянополски Киприян,

Браницки Григорий,

Главиницки Йоан,

Белоградчишки Поликарп,

Агатополски Йеротей.

На Епархийския избор на 4 декември (неделя), който ще се проведе след св. Литургия, епархийските избиратели ще излъчат двамата кандидати, събрали най-много гласове.

След това на свое заседание Св. Синод ще разгледа изборните книжа и, ако епархийският избор бъде преценен като изрядно проведен, в следващата неделя в параклиса на Св. Синод ще се проведе каноничният избор, на който митрополитите от Светия Синод, с гласуване, ще изберат един от двамата епископи за нов Старозагорски митрополит.

 

 

« предишна новинаследваща новина »