ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Презентацията на три православни книги в Ловеч

02 декември 2016 20:53, Ловчанска митрополия
Презентацията на трите книги в Ловеч

При голям интерес и пълен салон премина презентацията на трите книги – "Бърз помощник...: Чудесата на свети Лука днес", "Среща с Живота" и "Пролуката" - тази вечер в приземния храм „Св. Въведение Богородично“ в Ловеч.

Представянето откри Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил. Той говори за живота и чудесата на св. Лука Войно-Ясенецки и подчерта това, че светиите много повече помагат след земната си смърт, защото те вече не са ограничени от времето и пространството, и могат да извършват мисията си моментално и на много места. Владиката припомни и много конкретни чудеса извършени от светията. Представянето бе продължено от прот. Михаил Ковачев, който разгледа живота на св. Лука от раждането до смъртта му.

По-нататък отец Владимир Дойчев представи по един емоционален и образен начин своята книга "Среща с Живота", която представлява пътя на един човек към истината и то не до коя да е истина, а към абсолютната истина, която преобразява.

Завършек на вечерта бе представянето и на последната книга "Пролуката", в която автора Николай Фенерски живо и вълнуващо рисува ескизи на покаянието под формата на литературни есета, чиято цел е да развълнуват душата и да я автофокусират към основата на нейния жизнен стремеж, който за християнина е покаянието.

 

 

Снимки

Презентацията на трите книги в ЛовечПрезентацията на трите книги в ЛовечПрезентацията на трите книги в ЛовечПрезентацията на трите книги в ЛовечПрезентацията на трите книги в ЛовечПрезентацията на трите книги в ЛовечПрезентацията на трите книги в ЛовечПрезентацията на трите книги в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »