ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С архиерейска св. Литургия започна изборният ден в Старозагорска епархия

04 декември 2016 10:03, Старозагорска митрополия
С архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархия

С архиерейска св. Литургия започна изборният ден за епархиотите на Старозагорска епархия. Тя бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, наместник на овакантения Старозагорски митрополитски престол, натоварен от Светия Синод на БПЦ да организира и проведе изборите за нов Старозагорски митрополит на мястото на бившия Старозагорски митрополит Галактион, освободен поради здравословни проблеми. В съслужение с него бяха храмовото свещенство и епархийските съветници.

В храма от всички краища на епархията се събраха епархийските избиратели и много старозагорци, за да изпросят от Бога Неговата благодатна помощ и вразумление в предстоящото важно за епархията и цялата Църква дело – избора на нов архипастир на Старозагорска епархия.

В края на светата Литургия митрополит Антоний, като благодари на Бога и съслужителите си, че днес е отслужил последната си св.Литургия в тази епархия като неин наместник, призова присъстващите богомолци в предстоящите часове да усилят своите молитви, "за да освети Бог сърцата, мислите и чувствата на всички епархийски избиратели, в чиито ръце е бъдещето на епархията да изберат достойни кандидати за Старозагорски митрополит, за да може бъдещият предстоятел на Старозагорската катетдра да води богоспасаемата Старозагорска епархия и боголюбивия ѝ народ по пътя на вярата и спасението. Митрополит Антоний каза още, че избирателите трябва да се водят от Устава на БПЦ-БП, личната си християнска съвест и каноните на Православната църква. Накрая на проповедта си митрополит Антоний отправи молитва към днес честваната св. Варвара, та по нейното застъпничество Бог да укрепи и умъдри избирателите.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

С архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархияС архиерейска св. литургия започна изборният ден в Старозагорска епархия
« предишна новинаследваща новина »