ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Започна изборът на двамата кандидати за поста Старозагорски митрополит

04 декември 2016 11:10, Старозагорска митрополия
Избори за Старозагорски митрополит

С изпяване тропара на Петдесетница започна епархийският избор в Стара Загора за нов митрополит на овакантената по здравословни причини епархия. Избирателите се събраха в Заседателната зала на Старозагорска св. митрополия и след като бяха проверени поименно заедно с редовността на техните пълномощия се установи, че присъстват всичките 36 епархийски избиратели – по трима духовници и трима миряни от всяка от шестте духовни околии.

В помощ на наместника за провеждането на избора бе избрано бюро в състав: ставрофорен ик. Емилиян Димов и Жельо Д. Станков.

Наместникът на Старозагорската катедра Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний даде последни напътствия за важността на делото, към което пристъпват и разясни подробно регламентирания от Устава на БПЦ ред на гласуването.

Наместникът прочете писмото с изх. № 897/02.11.2016 на Светия Синод и имената на достоизбираемите епископи включени в листата на кандидатите за Старозагорски митрополит. На избирателите бе показана бюлетината и бе припомнено, че гласоподаването е тайно и изборът се извършва чрез заграждане на две от имената, и че неизпълнението на тези изисквания прави бюлетината недействителна.

Урната бе показана на избирателите и запечатана, след което гласуването започна по реда на списъка за регистрация.

Очаквайте подробности.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Започна изборът на двамата кандидати за поста Старозагорски митрополитЗапочна изборът на двамата кандидати за поста Старозагорски митрополитЗапочна изборът на двамата кандидати за поста Старозагорски митрополит
« предишна новинаследваща новина »