ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Никулденска света Литургия и 110 години от освещаването на храма в с. Шишенци

04 декември 2016 15:50, Видинска митрополия
Никулденска света Литургия и 110 години от освещаването на храма в с. Шишенци

Във връзка с отбелязването паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец, в храм „Св. Николай Чудотворец“, с. Шишенци, Кулска духовна околия, на 4 декември бе отслужена тържествена света Литургия. Светата Литургия бе по повод храмовия празник на обновения храм и отбелязването и на 110 години от освещаването му.

Светата Литургия с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия и архимандрит Гервасий, архиерейски наместник на Кулска духовна околия.

Молитвените песнопения на богослужението изпълни архимандрит Евтимий.

След светата Литургия епископ Поликарп поздрави вярващите християни и им пожела по молитвите на св. Николай, Бог да им дава здраве, сили и дългоденствие. Той благодари на всички онези, които се грижат за храма и неговото благолепие.

Бе извършено водоосвещение, както и осветено празнично коливо и различни приношения за здраве и благословение на вярващите християни в чест на св. Николай.

На службата присъстваха г-жа Анета Генчева, кмет на Община Бойница и кметските наместници на с. Шишенци и с. Градсковски колиби.

На вярващите християни след светата Литургия бе раздадена по една иконичка за благословение и спомен от празничния ден.

За Негово Преосвещенство епископ Поликарп и гостите на с. Шишенци бе даден празничен обяд, на който епископът изказа благодарност на всички, които са се потрудили за тържественото отбелязване на храмовия празник на храма „Св. Николай Чудотворец“.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2gPFhMQ

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »