ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 22 на "Църковен вестник"

05 декември 2016 15:03, Българска Патриаршия
Брой 22 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, излезе от печат брой 22 на официоза на БПЦ-БП "Църковен вестник", който може да намерите по църковните книжарници и прицърковните магазини.

В новия брой на вестника ще прочетете повече за отпразнуването на Деня на православната християнска младеж и църковния празник Въведение Богородично, както и ще може да прочетете словото на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

На 21 ноември в съслужение с митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, той отслужи св. литургия в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

В новия брой ще видите и повече за тържествата, които се проведоха в руската столица Москва. Те бяха по повод навършването на 70 години на Негово Светейшество Московски и на цяла Русия патриарх Кирил. Българска църковна делегация също уважи патриарха на Русия. Св. Синод възложи на Техни Високопреосвещенства Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и Русенския митрополит Наум да присъстват на тържествата.

В рубриката отделена за християнското семейство ще прочетете текста на прот. Джордж Албъртс, който говори за живота на Господ Иисус Христос като образец на нашия собствен семеен живот.

"Какви житейски насоки ни дава животът на Христос, които често влизат в сблъсък с тези на днешното ни общество? Преди всичко той ни казва, че абортът е неправда и беззаконие. Плодът в майчината утроба е живо, дейно, чувствително човешко същество, а не просто някакво кълбо от тъкани", пише отец Джордж.

Подробно пък ще може да прочетете за манастира с 365-те параклиса, който се намира на о. Лесбос и носи името на Св. Игнатий Агалианос. До там ни завежда прот. Емил Паралингов, който заедно с малка поклонническа група вървят по стъпките на един от игумените на манастира архим. Никодим Павлупулос, който построява 365 малки параклисчета - за всеки един ден от годината.

В новия брой на "Църковен вестник" ще може да прочетете и подробно позицията на Гръцката архиепископия относно кремирането на починалите. Публикуването на становището на Гръцката църква е по повод отминалата Голяма задушница - Архангеловата, и зачестилите в България случаи на кремиране на починали.

В броя можете да се подготвите и за настъпването на Рождеството по плът на Господ Иисус с текста на св. Теофан Затворник "Дойде Освободителят и счупи нашите окови".

Това и още интересни неща за вярата и православната духовност може да прочетете в брой 22 на „Църковен вестник”.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2016 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »