ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Никулден в Бачковската ставропигиална обител

06 декември 2016 12:20, Бачковска света обител
Икона на св.Никола Мирликийски чудотворец от посветената нему църква в манастира

Ревностния защитник на православието, покровителя на девиците, спасителя на моряците, порутителя на идолите, Мир Ликийския чудотворец и епископ Христов празнуваме днес.

Бачковският манастир отбеляза с тържествена литургия деня на поборника Божий, Николай!

Богослужбата бе водена от пребиваващия Месемврийски епископ Яков, в съслужение с игумена на манастира, архим.Симон и всечестното манастирско братство.

Св.Никола е тачен като един от най-силните застъпници наши пред престола Господен, затова и към него бяха отправени молитвите на служещите и присъстващите в главния манастирски храм, за милост и благословение на православния български народ.

Манастирското братство честити и имения ден на многобройните носители на името на светеца и им пожелава благословията и небесното му покровителство да бъде над тях, та и най-трудните моменти на земното ни пребиваване, оставайки непоклатими във вярата, да преминат духовно непокътнати, а то значи и съхранени в лоното Христово!

Тескт и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Никулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обителНикулден в Бачковската ставропигиална обител
« предишна новинаследваща новина »