ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Никулден в Ловчанска епархия

06 декември 2016 19:23, Ловчанска митрополия
Никулден в Ловчанска епархия

В навечерието на Никулден, по дългогодишна традиция, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи велика вечерня в параклиса посветен на св. Николай Чудотворец в град Етрополе. Вярващите хора от града всяка година изпълват малкия храм в навечерието на празника, те идват за да почетат светеца и да получат архиерейското благословение на владиката. Бе отслужено петохлебие.

След службата митрополит Гавриил припомни чудното житие на обичания от всички светец и припомни някои от чудесата на св. Николай. После владиката раздаде иконки на всички.

На следващия ден, когато цялата наша църква богослужебно прославя светителя Николай Мирликийски, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит света Литургия в Храма-подворие на Руската църква "Св. Николай" отслужи Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с Петерхофския архиепископ Амвросий.

Митрополит Гавриил подари на руския храм „Св. Николай“, мощи на свет. Митрофан Воронежки, които са му били завещани от неговата духовна майка схиигумения Мария (Дохторова).

 

 

Снимки

Никулден в Ловчанска епархияНикулден в Ловчанска епархияНикулден в Ловчанска епархияНикулден в Ловчанска епархияСвета Литургия в храма на руското подвориеСвета Литургия в храма на руското подвориеСвета Литургия в храма на руското подвориеСвета Литургия в храма на руското подвориеСвета Литургия в храма на руското подвориеСвета Литургия в храма на руското подвориеСвета Литургия в храма на руското подвориеСвета Литургия в храма на руското подворие
« предишна новинаследваща новина »