ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Никулденски празник в с. Връв

07 декември 2016 09:32, Видинска митрополия
Никулденски празник в с. Връв

На 6 декември, в деня когато Църквата почита паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети с. Връв.

Посещението на епископ Поликарп в с. Връв бе във връзка с отбелязването храмовия празник на църквата, която е посветена на св. Николай Мирликийски Чудотворец.

По покана на г-жа Валентина Иванова, кмет на с. Връв, и свещеник Мариян Младенов, енорийски свещеник на селото, епископ Поликарп извърши водоосвещение и благослови празнична обща гозба за здраве и благословение на жителите на селото.

Празникът на с. Връв, бе уважен от г-н Георги Стоенелов, кмет на Община Ново село, както и от съпътстващия епископа Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия.

След водоосвещението, епископ Поликарп се обърна с назидателно слово към присъстващите и запознавайки ги с живота на св. Николай, ги поощри да му подражават, да им бъде той светлина в живота, която да ги направлява към Господа Иисуса Христа и ги прави достойни наследници на Царството Божие.

От името на всички присъстващи епископ Поликарп бе поздравен от г-жа Иванова, кмет на селото, която връчи и поздравителен адрес на високия гост на с. Връв, благодарейки му за уважението и грижите, които полага, за да бъде близо до хората от с. Връв.

Епископ Поликарп благославяйки вярващите, преподавайки им благословението на Видинския митрополит Дометиан, пожела по-чести срещи, по-хубави, благодатни и мирни поводи за общуване с жителите на крайдунавското село.

След тържеството, посветено на св. Николай, вярващите бяха поръсени за здраве и благословение, както и получиха иконичка с образа на св. Климент Охридски за спомен от духовното тържество.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2henMcB

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: монах Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »