ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Честит и благословен Имен ден, Владико светий!

07 декември 2016 15:07, Доростолска митрополия
Честит и благословен имен ден

Днес, когато св. Църква чества празника на св. Амвросий, еп. Медиолански, Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий бе посрещнат от духовенство от епархията и множество богомолен народ в катедралния храм на Силистра „Св. ап. Петър и Павел”.

С благословението на митрополит Амвросий, начало на св. Литургия бе дадено от протосингела на Доростолска епархия. В съслужението взеха участие духовници от епархията. Молитвено участие в духовното тържество взеха г-жа Денка Михайлова, зам.кмет на общ. Силистра, д-р Мария Димитрова, председател на общ. съвет - гр. Силистра, г-н Стоян Бонев, обл. управител на обл. Силистра и заместниците му, гости и миряни, дошли да поздравят митрополит Амвросий и да изпросят заедно молитвеното застъпничество на небесния му покровител.

След поздравленията бе изпято многолетствие за митрополит Амвросий.

На многая лета, Владико светий!

Текст и снимки: архим. Емилиан

 

 

Снимки

Честит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен денЧестит и благословен имен ден
« предишна новинаследваща новина »