ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На добър час, випуск 2010! Бог да ви благослови!

06 май 2010 10:41, Ловчанска митрополия
На добър час, випуск 2010

Днешният пети май беше последен учебен ден за абитуриентите. Две средни училища в Ловеч – Гимназията за чужди езици “Екзарх Йосиф І” и Природо-математическата гимназия също изпратиха своите дванадесетокласници по особено вълнуващ начин. За свой гост на този паметен за стотиците младежи ден беше поканен Ловчанският митрополит Гавриил, който им пожела Божието благословение да бъде с тях и ги съпътства през всички дни на живота им.

В Езиковата гимназия тържеството беше тройно: освен изпращането на абитуриентите, бе отбелязана 170-годишнината от рождението на патрона на гимназията – Екзарх Йосиф І и бе открит малък негов паметник във фоайето, подарен преди броени дни от кмета на Ловеч г-н Минчо Казанджиев. В своето слово към завършващите ученици Негово Високопреосвещенство им напомни накратко за личността и ролята на Екзарха. Тъй като младите хора, към които се обърна митрополитът, знаят езици и вероятно мнозина ще отидат да учат и работят в чужбина, той ги увеща да не забравят своя трудолюбив и изстрадал народ и родина и да се гордеят с такива личности като Екзарх Йосиф І, каквито герои нямат даже и някои големи народи.

Час по-късно в Математическата гимназия, която е обновена по различни програми, с изградени нови кабинети, бе отслужен водосвет от Ловчанския митрополит. Той им поговори за силата на Божията благодат в Православната църква, чрез която се освещава и водата. Пожела на младите хора да търсят Господ и Неговата помощ, за да извървят пълен с достойнство и успех живот.

На добър час, випуск 2010!

 

 

 

Снимки

На добър час, випуск 2010На добър час, випуск 2010На добър час, випуск 2010На добър час, випуск 2010На добър час, випуск 2010
« предишна новинаследваща новина »