ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Гергьовден в с. Антимово

07 май 2010 10:17, Видинска митрополия
Гергьовден в с. Антимово

На 6 май, когато Църквата отбелязва паметта на св. вмчк Георги Победоносец, в с. Антимово бе отслужена тържествена света Литургия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан празника на селото почете архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” в гр. Видин, и духовници от Видинска митрополия.

По случай отбелязването на храмовия празник на селото бе отслужена тържествена света Литургия от архимандрит Поликарп в съслужение с йеромонах Самуил и енорийския свещеник на село Антимово, отец Александър Русев.

В с. Антимово духовниците - представители на Видинска митрополия, поставиха за поклонение свети мощи, за благословение и духовна радост на благочестивите християни.

В своето слово към миряните, дошли да почетат паметта на чествания светец, архимандрит Поликарп припомни житието на светия Христов воин.

След светата Евхаристия бе осветено коливо в чест на св. вмчк Георги Победоносец.

В края на тържествената Литургия архимандрит Поликарп пожела на народа от името на Видинския митрополит Дометиан много здраве, дълголетие и да следват примера на св. вмчк Георги Победоносец в устояването на страданията и изпитанията в живота.

Църквата на селото е построена през 1860 г. и в деня, когато бе отбелязана паметта на свети Георги, се отпразнува и 150-годишният юбилей на храма.

Текст и снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Гергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. АнтимовоГергьовден в с. Антимово
« предишна новинаследваща новина »