ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ден на храбростта във Видин

07 май 2010 16:43, Видинска митрополия
Ден на храбростта във Видин

На 6 май, когато целият български народ се прекланя пред паметта на един велик Христов войн и победоносец - св. вмчк Георги, се отдава почит и преклонение пред храбростта на всички онези, които са отдали живота си за свободата на милото ни отечество и всички онези войни и военнослужещи, които са проявили и проявяват храброст.

По този духовен и патриотичен повод в гр. Видин пред Паметника на загиналите за свободата на родината, на площад „Бдинци”, се събра скромно множество от патриоти, за да почетат и отдадат заслужена почест на храбростта.

Преклонението бе организирано от Съюза на офицерите и сержантите от запаса, гр. Видин.

Пред паметника и военното знаме председателят на съюза г-н Александър Русев произнесе слово, в което подчерта значението на празника и важността му за нашето общество.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в празника взе участие архимандрит Поликарп и духовенство от Видинска митрополия. Архимандрит Поликарп приветства от името на Видинския митрополит всички събрали се и пожела: денят на свети Георги да събира все повече и повече хора в храмовете, и да насърчава и вдъхновява българите в патриотизъм, любов към род, родина и вяра, в достойнство и чест.

Пред паметника в знак на преклонение пред падналите за свободата на България воини бяха поставени венци и цветя от официалните гости и граждани.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Василий Молдов

 

 

Снимки

Ден на храбростта във ВидинДен на храбростта във ВидинДен на храбростта във ВидинДен на храбростта във ВидинДен на храбростта във ВидинДен на храбростта във ВидинДен на храбростта във ВидинДен на храбростта във ВидинДен на храбростта във Видин
« предишна новинаследваща новина »