ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Гергьовден в с. Расово

07 май 2010 17:27, Видинска митрополия
Гергьовден в с. Расово

На 6 май с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в с. Расово, Ломска духовна околия, бе отслужена тържествена света Литургия и обновен енорийският храм на селото от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий.

Тържествено бе отбелязан празникът в обновения храм и отдадена благочестива почит към покровителя на селото и храмов светия - св. вмчк Георги Победоносец.

В светата Литургия взеха участие иконом Георги Шопов, архиерейски наместник на гр. Лом, и йеромонах Кирил, енорийски свещеник на с. Расово.

Светата Литургия бе молитвено огласена от клиросното пеене на архимандрит Евтимий, духовник от катедралния храм на гр. Видин.

След светата служба бе отслужен водосвет за здраве и благословение на жителите на селото, както и осветен корбан за здравето на благочестивите християни и техните семейства.

Епископ Сионий в своето благо слово и напътствие припомни великата мъченическа смърт на св. Георги за Христовото име и призова всички да имат твърда и силна вяра, която да им бъде за здраве, радост и спасение.

Той поздрави всички именяци и им пожела св. Георги да бди над тях и да се застъпва пред Бога за душите им.

За сведение на благочестивите читатели искаме да информираме, че в с. Расово се намира и сграда с храм, които са метох на Българския Зографски манастир на Света Гора – Атон. Наличието на едно такова духовно гнездо в селото е показател за духовност и патриотизъм, които са крепили и крепят населението на с. Расово.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Гергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. РасовоГергьовден в с. Расово
« предишна новинаследваща новина »