ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в кв. "Горубляне"

08 май 2010 09:17, Софийска митрополия
Храмов празник в кв. "Горубляне"

По повод храмовия празник на единствената църква в кв. "Горубляне" - „Св. Георги”, бе отслужена божествена св. Литургия от предстоятеля - свещеник Лазар Георгиев и свещеник Петър Петров от храмовото духовенство.

Празника уважиха кметът на район „Младост” г-н Петко Дюлгеров и кметският наместник Снежана Божилова. Да се помолят на св. Георги, бяха дошли много енориаши и гости на квартал "Горубляне".

След св. Литургия в двора на храма бе отслужен празничен водосвет и бе осветено ястие, което се приготвя на този ден по традиция, установена през миналия век. То бе подготвено от църковното настоятелство и раздадено за благословение и здраве на всички присъстващи.

В чест на празника се представи и даде начало на електронна уеб страница на храма, която ще запознава както с историята на храма, така и с енорийския живот в квартал "Горубляне". Адресът на сайта е:

http://www.hramsvetigeorgi.com/home

 

 

Снимки

Храм "Св. Георги", кв. "Горубляне"Храмовата иконаХрам "Св. Георги", кв. "Горубляне"Храмов празник в кв. "Горубляне"Храмов празник в кв. "Горубляне"Храмов празник в кв. "Горубляне"Храм "Св. Георги", кв. "Горубляне"Храм "Св. Георги", кв. "Горубляне"
« предишна новинаследваща новина »