ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественски празненства в БПЦО в Швейцария

14 декември 2016 18:43, Митрополия на Западна и Средна Европа
Женева

Православните празненства започнаха с изключителни събития.

На празничната Литургия при посещението на Руския патриарх Кирил в Цюрих - на 7.12.2016 г. взе участие и нашият свещеник отец Йордан, който предаде сърдечните поздравления от Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний, на което Светейшият отговори: „Хороший у вас митрополит“ ("Имате добър митрополит").

На 10.12.2016 г. - събота, в Женева имахме радостта да участваме в тържествена света Литургия, организирана от БПЦО „ Св. Георги Победоносец ” - Швейцария и БПЦ Мисия – Женева. След светата Литургия имаше подготвена седянка, на която децата направиха своите първи сурвакници и със стихчета и песни усетиха Рождественския дух на нашите деди.

На 11.12.2016 г. - неделя, в Цюрих с празничен молебен се откри годишното събрание на Общината. Интересът към дейността на Общината беше голям и всички активно участваха при взимането на решения. Увеличаването на броя на членовете е крайно необходимо, за да се гарантира бъдещето на Общината. След събранието се проведе предколедно тържество, на което гостуваха музиканти от „Седянка“, които са швейцарци, свирещи българска народна музика и допринесоха за празничното настроение. Всички присъстващи, доволни от отчетените положителни резултати, се включиха активно с танци и песни на празненството.

Западно- и Средноевропейската епархия на БПЦ-БП има около 30 общини, една от които е БПЦО „Св. Георги Победоносец“ с регистрация в Баар. Това е единствената община в Швейцария, получила благоволението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний. Тя включва за момента една енория с църква в Цюрих и две мисии в градовете Берн и Женева.

 

 

Снимки

ЦюрихЦюрихЖеневаСъбраниеПосещение НС патриарх Кирил
« предишна новинаследваща новина »