ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

БИОГРАФИЯ на архимандрит Герасим (Георгиев)

15 декември 2016 09:40, Българска Патриаршия
архимандрит Герасим (Георгиев)

Архимандрит Герасим е роден на 2 ноември 1979 г. в гр. София, мирското му име е Александър. Завършил е 31-о средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов” в София, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”. Владее свободно немски, руски и английски език. На 9-ти декември 2009 г. е постриган за монах с името Герасим в Дивотинската Св. Обител „Св. Троица”. Ръкоположен е в йеродяконски и в йеромонашески чин от Знеполски епископ Йоан (сега Варненски и Великопреславски митрополит). По решение на Св. Синод бива изпратен на специализация в Москва. На 17 септември 2014 г. е възведен в архимандритско достойнство от Българския Патриарх Неофит и по решение на Св. Синод е назначен за Главен Секретар на Св. Синод.

На 14.12.2016 г., Св. Синод в пълен състав обсъди ръкоположението в епископски сан на Високопреподобния архимандрит Герасим (Георгиев), гл. секретар на Св. Синод, и след направени разисквания и проведено гласуване единодушно Р Е Ш И:

Епископската хиротония да се извърши на 18 декември 2016 г. (неделя), от 9,30 ч. в ПКСХП „Св. Александър Невски”. След хиротонията епископ Герасим да продължи своето служение като гл. секретар на Св. Синод и председател на ЦН на ПКСХП „Св. Александър Невски”.

 

 

« предишна новинаследваща новина »