ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първойерархът на Руската Задгранична църква е на официално посещение в Украйна

08 май 2010 21:52, Българска Патриаршия
Първойерархът на Руската Задгранична църква е на официално посещение в Украйна

На 7 май 2010 г. първойерархът на Руската Задгранична православна църква Източно-Американски и Ню-Йоркски митрополит Иларион пристигна в Украйна на официално посещение.

По време на престоя си в Киев митрополит Иларион е посетил Свето-Успенската Киево-Печерска лавра, където в резиденцията на Предстоятеля на Украинската православна църква се е срещнал с Негово Блаженство Киевския и на цяла Украйна митрополит Владимир.

Митрополит Иларион е предал на митрополит Владимир приветствие от духовенството и паството на Руската Задгранична църква. Митрополит Владимир, като поздравил високия гост с пребиваването му в Украйна, му подарил пасхално яйце, както и архиерейски кръст и панагия.

По-късно Първойерархът на Руската Задгранична църква се е помолил в Свето-Николаевския храм при митрополитските покои в лаврата.

Визитата на Източно-Американския и Ню-Йоркски митрополит Иларион в Украйна ще продължи до 20 май.

По време на престоя си той ще вземе участие в редица мероприятия, сред които посещение на манастирите в столицата на Украйна и среща с преподавателите и студентите на Киевската духовна семинария и академия.

Патриархия РУ

 

 

« предишна новинаследваща новина »