ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първа копка за нов параклис, посветен на св. Георги, в гр. Банкя

08 май 2010 22:03, Софийска митрополия
Литийно шествие в гр. Банкя

На 6 май бе направена първа копка за нов параклис, посветен на св. Георги, в гр. Банкя. След празничната св. Литургия, отслужена в храм „Св. Кирик и Юлита”, духовенство и миряни се отправиха в литийно шествие към мястото, където ще започне строежът на новия параклис.

Възглавена от протойерей Василий Топузлиев, предстоятел на храма, и ик. Милко Топузлиев от храмовото духовенство, литията премина през целия град, за да достигне до двора на Специализираната болница за рехабилитация (позната като база "Ясен"), където ще бъде построен параклисът.

По пътя към мястото многобройното шествие спря при новоосветения паметник, посветен на всички банчани, загинали във войните от 1912-1945 г., където бе отслужена панихида. В двора на болницата след ритуала за първата копка бе извършен водосвет за успех в това добро начинание и за здраве на всички присъстващи.

Текст: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Първа копка за нов параклис, посветен на св. Георги в гр. БанкяПърва копка за нов параклис, посветен на св. Георги в гр. БанкяПърва копка за нов параклис, посветен на св. Георги в гр. Банкя
« предишна новинаследваща новина »