ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис

17 декември 2016 11:35, Българска Патриаршия
Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис

Днес в Синодния параклис "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" по решение на Св. Синод и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит бе отслужена Заупокойна св. Литургия от ставрофорен иконом Ангел Ангелов, протосингел на Софийска св. митрополия и дякон Деан Коруноски.

Молитвено присъстваха Българският патриарх и епархийските митрополити Сливенски Йоаникий, на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, Великотърновски Григорий, Доростолски Амвросий, Западно- и Средноевропейски Антоний, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум и Старозагорски Киприан, временно управляващ Врачанска епархия.

По време на Литургията многократно бяха отправени молитви за упокоението на душите на всички приснопаметни православни български царе и блаженопочинали предстоятели, патриарси, архиепископи, екзарси, митрополити, епископи, йереи, дякони, монаси, благодетели и православни християни, потрудили се в полза на светата Българска православна църква.

Българският патриарх Неофит, заедно с присъстващите митрополити отслужи панихида в памет на горепосочените приснопаметни наши предшественици. Българският първопредстоятел в словото си каза: „Наближава светлият празник Рождество Христово и всички ние си спомняме за онези, които заслужиха нашето уважение, почит и признателност. Послужиха на св. Църква достойно и на своя народ. Бог да ги прости, вечна и блажена да бъда паметта им и да бъдат наши ходатаи пред престола на Всевишния отсега и довека”.

 

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклисЗаупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис  Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис Заупокойните богослужения за благодетелите на БПЦ - в Синодния параклис
« предишна новинаследваща новина »