ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Казаналък бе първият град, който Старозагорският митрополит Киприан посети преди интронизацията си

17 декември 2016 17:20, Българска Патриаршия
Старозагорският митр. Киприан в родния Казанлък

След като встъпи в пределите на епархията си, новоизбраният Старозагорски митрополит Киприан посети най-първо родния си град Казанлък, където с придружаващата го църковна делегация той се поклони в храм „Св. Богородица“. В 16,30 ч. камбаните на храма забиха тържествено и възвестиха всерадостното за Старозагорска епархия събитие – посрещането на митрополит Киприан като канонично избран епархийски архиерей.

Председателят на храма ставр. ик. Петко Мотев сърдечно приветства митрополит Киприан с "Добре дошъл" в родния град и в богоповерената му епархия. О. Петко подчерта, че със своите събратя свещенослужители се чувстват още по-задължени да изпълняват духовната си мисия във време, когато се отваря нова страница в историята на Старозагорска епархия.

Кметът на гр. Казанлък г-жа Галина Стоянова също изрази голямата си радост, че в лицето на новоизбрания митрополит всички казанлъчани и епархиоти ще имат духовен водач, а самата тя се ангажира да продължи грижата за православните храмове, които приветливо да посрещат вярващите и там те да намират опора и сила във вярата в Бога.

От името на Казанлъшка духовна околия и нейните свещенослужители митрополит Киприан получи в дар омофор и епитрахил.

В отговор Старозагорският митрополит, застанал на епископския трон, подчерта, че е прекарал детството си тук, в същия храм е пял и е възраствал в православната вяра и живот. Той сподели, че от все сърце молитствува жителите на Казанлък да благоденстват и преуспяват духовно, съвместно с митрополита си да служат на Църквата и обществото за преуспяване в единомислие и любов.

Митрополит Киприан благослови присъстващите и се отправи към митрополитския център Стара Загора, където за тръжествената интронизация го очакваха стотици граждани.

~~~~~~~~

Очаквайте още кадри от тържествените събития в Старозагорска епархия!

Текст и обновен фоторепортаж: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

Храм "Св. Богородица" - КазанлъкСтарозагорският митр. Киприан и Знеполски еп. АрсенийСтарозагорският митр. Киприан в КазанлъкСтарозагорският митр. Киприан влиза в храм "Св. Богородица"Старозагорският митр. Киприан влиза в храм "Св. Богородица"Старозагорският митр. Киприан Посрещане на митр. Киприан в храм "Св. Богородица"Старозагорският митр. Киприан влиза в храм "Св. Богородица"Посрещане на митр. Киприан в храм "Св. Богородица"Архиейрейско благословениеСтарозагорският митр. Киприан благославя в храм "Св. Богородица"Старозагорският митр. Киприан в храм "Св. Богородица"О. Петко приветства Старозагорския митр. Киприан в КазанлъкСтарозагорският митр. Киприан О. Петко приветства Старозагорския митр. Киприан в Казанлъкг-жа Галина СтояноваПосрещане на митр. Киприан в храм "Св. Богородица"Посрещане на митр. Киприан в храм "Св. Богородица"Посрещане на митр. Киприан в храм "Св. Богородица"Посрещане на митр. Киприан в храм "Св. Богородица"
« предишна новинаследваща новина »