ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”

10 май 2010 00:38, Видинска митрополия
„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”

На 9 май се празнува Победата на Русия над хитлерофашизма, празнува се и като Ден на Обединена Европа. По този повод на 8 май в Руските гробища на украинския фронт на маршал Толбухин във Видин бе отслужена заупокойна служба.

Панихидата бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, Величкия епископ Сионий, архимандрит Поликарп и духовници от Видинска митрополия.

На панихидата присъстваха г-н Румен Видов, кмет на община Видин, народни представители от 41-вото Народно събрание, почетни граждани на Видин, представители на Руското посолство и руски организации в България, обществени и културни институции.

След панихидата бяха изпълнени руски песни и стихотворения, свързани с победата над хитлерофашизма.

Видинският митрополит напомни какво мъчение е да си по време на война и какво са изпитвали нашите роднини, които са участвали в тази война за освобождението на България и Европа. Епархийският архиерей поздрави ветераните, като се обърна към тях с призива да помнят героизма на своите събратя и да възнасят славата за великата победа.

Под звуците на траурния химн, изпълнен от общинския духов оркестър, Видинският митрополит Дометиан и другите официални лица поднесоха венци и цветя за загиналите за освобождението на България и Европа от фашизма.

Текст: монах Максим

 

 

Снимки

„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”„И вашата и моята съдба е една - ние защитавахме мира”
« предишна новинаследваща новина »