ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ден на победата в гр. Кула

10 май 2010 01:08, Видинска митрополия
Ден на победата в гр. Кула

След честванията на Деня на победата над хитлерофашизма във Видин Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан и официалните гости посетиха гр. Кула и местата свързани с Освобождението.

На площада на гр. Кула пред Паметника на руските войни бе отслужена заупокойна молитва от Видинския митрополит Дометиан, епископ Сионий, архимандрит Антим, игумен на Раковишката св. обител, и монах Максим.

За да почетат героите от войната, официални гости на кмета на гр. Кула бяха посланикът на Казахстан в България, г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на гр. Видин, както и представители от Руското посолство и руските организации, обществени и културни институции.

След панихидата митрополит Дометиан поздрави и благослови ветераните и гражданството, като пожела никога повече да не живеем във времена на войни и размирици.

Като отправи своя благослов, епархийският архиерей заедно с гостите и гражданите на Кула поднесоха венци и цветя.

С шествие гостите и гражданството се отправиха да почетат и поднесат цветя на загиналите при отбраната на гр. Кула американски летци през 1944 година.

След това се отправиха към поляната „Катюша”, където през 1944 г. са били огневите позиции на съветските катюши.

Кметът на гр. Кула и ветерани отправиха благопожелания към народа и се помолиха за душите на загиналите войни, паднали за победата над хитлерофашизма, Бог да ги помилва и да ги настани в Небесното Си Царство.

Честванията по повод Деня на победата завършиха в читалището на гр. Кула с празнична програма.

Текст: монах Максим
Снимки: монах Максим

 

 

Снимки

Ден на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. КулаДен на победата в гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »