ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественско тържество в храм „Св.вмчк. Мина” гр. София, кв. Модерно предградие

21 декември 2016 15:25, Софийска митрополия
Рождественско тържество в храм „Св.вмчк. Мина” гр. София

На 18 декември в енорийския храм „Св.вмчк. Мина”, кв. "Модерно предградие" се състоя празнична вечер посветена на настъпващия празник Рождество Христово. Децата от новосформираното неделно училище към храма, под ръководството на презвитера Йоанна бяха подготвили тематична драматизирана пиеса. На тържеството, което се проведе в храма, присъстваха родители, близки на децата и гости.

Встъпително слово произнесе председателят на храма протойерей Серафим Петров. Той сподели с присъстващите за идеята на църковното настоятелство Рождественското тържество да бъде с благотворителна цел като събраните парични средства имат за цел да подпомогнат градинаря на храма - Живко, на когото е ампутиран част от крака, заради заболяване.

С тези встъпителни слова отец Серафим даде начало на вечерта. Дечицата рецитираха, играха, пяха като вдъхновено пресъздаваха рождественската нощ на Спасителя Христос. Просълзени родители и гости се радваха на детското изпълнение и благодариха на Бога, затова че ги е призовал да дойдат в храма. Развълнуван от това първо детско тържество в храма, отец Серафим благодари на децата и им даде подаръчета: детска библия, лакомства и играчки. Въодушевени от театралната сценка малките християнчета дълго след тържеството оживено разговоряха и обсъждаха изпълнението си като продължиха да рецитират и пеят - с предрождественска радост, мир и благоволение помежду си.

 

 

Снимки

Рождественско  тържество в храм „Св.вмчк. Мина” гр. СофияРождественско тържество в храм „Св.вмчк. Мина” гр. СофияРождественско тържество в храм „Св.вмчк. Мина” гр. София Рождественско тържество в храм „Св.вмчк. Мина” гр. София
« предишна новинаследваща новина »