ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественски концерт с честване на 60-годишнината от основаването на мъжкия хор при Катедралния храм на Варна

22 декември 2016 12:33, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Рождественски концерт

На 27 декември (вторник) от 18.00ч. в концертната зала на Градска художествена галерия – Варна ще се състои Рождественски концерт. Той се провежда с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и е посветен на 60 годишнината от създаването на мъжки църковен хор при Катедрален храм "Успение Богородично". В концерта участие ще вземат: детски хор при Катедралния храм "Успение Богородично" с диригент Веселина Симеонова, детски хор "Ангели" при храм "Св. Атанасий" с диригент Евгения Григорова, мъжки църковен хор при Катедрален храм "Успение Богородично" с диригент Нели Макавеева, смесен хор при храм "Св. Николай Чудотворец" с диригент Наталия Ладинска и дамски камерен хор при храм "Св. Атанасий" с диригент Евгения Григорова.

Акцентът в програмата на концерта е върху църковни песнопения, създадени от български композитори – Христо Манолов, Добри Христов, Петър Динев, иконом Кирил Попов. Ще се изпълнят песнопения и от Бортнянски, Копилов, Дектерьов, Третяков и др. Органзатор на събитието е Варненска и Великопреславска митрополия. Входът е свободен.

След края на концерта Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще обяви стартиране на кампания за набиране на средства за спешен ремонт на покрива на Катедрален храм "Успение Богородично" гр. Варна, който е в лошо състояние.

За дарения е открита специална сметка:

Банка ДКС-ЕАД

ЦЪРКВНО Н-СТВО ПРИ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ

Валута: BGN

IBAN: BG38STSA93000024091199

BIC: STSABGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »